Ett av de tyngsta projekten du kan ge dig på är en flyttstädning. Lyckligtvis behöver du inte göra en sådan särskilt ofta, men även den som gärna stannar länge på samma ställe behöver flytta någon gång i livet. Du kan naturligtvis välja att låta en städfirma hjälpa dig med flyttstädningen, men nackdelen är att det blir dyrt.

Om du väljer att städa själv är det viktigt att du ser till att använda bra produkter. Ta en titt här för att välja ut städprodukter som hjälper dig att ta bort alla fläckar och damm så enkelt det bara går.

Så städar du ordentligt

När du ska flyttstäda behöver du städa mer grundligt än vad en vanlig städning kräver. Du behöver rengöra på ytor och områden där du vanligtvis kanske inte ens tittar. Vid en flytt är det dags att städa bakom badkar och spis, men även utvändiga utrymmen som förråd och balkonger behöver göras rena.

Det bästa du kan göra för att lyckas är att skapa en lista innan du börjar. En god idé är att du skriver ned alla moment du behöver utföra. Efter att du har utfört ett moment kan du bocka av det. Genom att göra det kan du säkerställa att du inte missar något.