En av anledningarna till varför man flyttar kan vara att huset man bor i börjar bli för litet. Om man skaffar sig barn så kan det till en början fungerar bra då barnet sover inne hos sina föräldrar. Kommer det ytterligare fler barn så kommer man att behöva fler sovrum. Så pågår det tills något av barnen är så stor att det kanske funderar på att flytta hemifrån.Stor familj

När huset blir för trångt

Bostadsmarknaden kan vara svår, speciellt i större städer så då kanske ett alternativ kan vara att bygga ett Attefall på tomten. Ta en titt på utbudet av Attefallstugor hos Sorselestugan. Ni hittar garanterat någon som kan passa in på er tomt. Genom att bygga ett Attefall så kan tonåringen flytta ut dit tills den känner sig mogen för att ta steget att flytta hemifrån. Att flytta till eget boende kan vara stort och svårt. Då kan detta ses som en prövotid och man får känna på hur det är att bo själv och vänja sig med detta.

När huset blir för stort

Det kan även vara så att familjen blivit mindre då åren gått och alla barn har flyttat hemifrån. Kanske någon av barnen har skaffat egen familj och kan tänka sig att köpa sitt barndomshem. Då kanske det blir ni som får flytta ut till Attefallshuset. Det kan ju vara dags för en renovering och fix med detta så det passar för ett äldre par att bo där. Annars så kanske det blir så att ni köper er en lägenhet i närområdet av era barn.