När du väl har bestämt dig för att sälja och flytta vidare behöver du hålla visningar för att locka intressenterna till budgivning. Pris och läge spelar så klart roll men hur du visar upp innehållet kan ha minst lika stor betydelse för om någon väljer att buda eller inte. 

Belysning

Se över belysningen i hemmet. Du vill ha belysning i alla rum. Fixa trasiga lampor och skaffa nya där det saknas. Du kan köpa billiga lampor på nätet som passar hemmet som du sedan lämnar kvar eller tar med dem till ditt nya boende. Om möblerna finns kvar är det extra viktigt att skaffa belysning som inte bara lyser upp rummet utan också skapar en känsla. I sovrummet ska belysningen vara mjuk medan köket ska ha lampor som du laga mat i. Tänk över de olika skenen och tänd gärna några levande ljus strax innan visningen börja.

Homestyling

Har du ett hem som kan säljas dyrt är det värt investeringen att göra en professionell styling. En del mäklare kan redan konsten och kan hjälpa till, eller så har de kontakter som de kan ringa in. Homestyling innebär att du lånar möbler och låter ett proffs inreda hemmet. De vet vad som fungerar bäst i hemmet och kan inreda utefter husets stil och dagens trender. Inredningsexperten kan också ha synpunkter på färger och tyger som du har hemma. Du borde kanske måla om någonstans eller fixa nya tapeter i ett rum. Intressenter på visning vill kunna drömma sig in i hemmet och det är svårt att göra om hemmet är inrett helt i din egen, personliga stil.