Att flytta innebär som alla vet en del jobb och mycket att tänka på, som till exempel packning, städning och besiktning med mera.

FlyttgubbeAv den anledningen kan det vara skönt att få hjälp med själva flyttningen genom att anlita en flyttfirma. Ska man flytta inom Göteborg med omnejd kommer här några tips på olika flyttfirmor man hittar i staden. Guldhedens Flyttexpress är en aktör i Göteborg som erbjuder det mesta inom flytt, inte bara själva transporten av möbler utan också magasinering och flyttstädning om man skulle vara i behov av detta. Dessutom erbjuder man även företagsflytt samt uthyrning av flyttbilar.

En annan aktör som också erbjuder mer än bara flyttning är 1000 Flytt, som även tillhandahåller företagsflytt, pianotransport, kartonguthyrning, flyttstädning, packning och magasinering med mera. Flyttdax är en stor firma som även finns i Stockholm. De erbjuder både flytt och flyttstädning. De kan även veckostäda hos företag och säljer flyttillbehör på sin sida om man hellre vill packa själv och endast anlita dem för att flytta kartongerna från en bostad till ett annat.

Ett annat Göteborgsföretag är Flytt & Tunglyft. De kan montera ned och montera upp stora, tunga saker för privatpersoner och företag. De har även tillgängliga lokaler om du vill magasinera något. Om du ska åka utomlands en längre tid kan du magasinera hela lägenheten hos dem för en låg månadskostnad och du har endast en veckas uppsägningstid. Ett bra tips om man tänkt sig anlita en flyttfirma är att vara ute i god tid eftersom det som bekant ofta är många som flyttar i ett månadsskifte. Det brukar också ske fler flyttar strax innan och efter sommaren tack vare elever som börjar eller slutar på skolorna.