Att tänka allt för mycket på flytten innan huset är sålt kan betyda att man inte gör allt man kan för att faktiskt få huset sålt. Många förlitar sig visserligen på mäklare att göra det mesta av jobbet, men de styr ju inte över absolut allt.

Renovera om det inte är för dyrt

Många undrar över om det är värt att renovera både det ena och det andra innan man ens börjar titta närmare på försäljning. De flesta spekulanter är inställd på att göra ett par förändringar för att få till huset som de vill ha det. Men om något i huset uppenbarligen inte fungerar eller bara ser hemskt ut kan det självfallet finnas anledningar att renovera.

Välj mäklare med omsorg

Mäklaren har som sagt en väldigt viktig roll att spela här och det är ju mycket upp till försäljaren vem som kommer att sköta arbetet. Att välja rätt mäklare är därför ett av de viktigaste besluten man tar och det är värt att prata med flera innan man gör sitt val. Att få en motiverad mäklare som arbetar hårt för att få bostaden såld kommer alltid göra stor skillnad.

Satsa på visningsstädning

Visningen är en mycket viktig del i de flesta husförsäljningar. Då vill man ju självfallet visa upp hemmet i det bästa ljus möjligt. Att överlämna jobbet åt ett proffs är då varmt rekommenderat. De sköter då även de mer besvärliga jobben, som att avkalka badrummet och avfetta köket.

Överväg att ta bort en eller annan möbel

Ett övermöblerat rum är aldrig speciellt tilltalande. Vad som dock är tilltalande är gott om golvyta. Genom att ta bort någon möbel här eller där kan man ge intrycket av att rummet har större yta. Färre möbler gör det också lättare för spekulanter att se sin egen inredning där.