När man säljer sin bostad har man redan hittat en ny och man jobbar lite mot klockan att få sitt gamla hem sålt i tid. Om det visar sig att boendet är lite svårsålt, finns det beprövade knep att ta till för att locka fler människor till visningen. shutterstock_302680880Det är på visningen människor bestämmer sig om de är intresserade av bostaden eller inte. Det gäller alltså att få många intressenter. Vad man kan göra för att åstadkomma detta?

Höj standarden

Ett lite dyrare försök men om man vill att folk ska buda upp priset, brukar det fungera om man höjer standarden. Du kanske kan byta ut några vitvaror eller installera infravärme på altanen. Något som alla uppskattar är golvvärme i badrum och hallar. Det kan du faktiskt lägga själv genom gör-det-själv-kit som finns att köpa online. Flooré har ett vattenburet system som knappt höjer golvet någonting och som är lätt att lägga själv.

Fixa väggarna

Folk vill kunna se sig själv i bostäderna: se sina egna möbler och hur de skulle inreda för att trivas. Det är svårt att drömma sig bort om hela bostaden lyser med din personlighet. Ibland räcker det att helt enkelt måla väggarna vita. Du ger besökarna en vit tavla att måla upp sina egna liv på och rummen ser större och fräschare ut. Måla väggarna och lägg ut nya bilder på bostaden, det kan vara den avgörande faktorn som drar till sig mer folk.

Byta kök och renovera badrum

Något annat som kan ge ett ökat intresse för ditt hus eller lägenhet är om du har ett nyrenoverat kök och badrum. Särskilt badrummet bör renoveras av en professionell hantverkare så att det blir riktigt gjort och det sedan finns garantier på jobbet. Du vill inte få vattenskador och dolda fel som uppstår i ett senare skede. Köket däremot kan du fixa i ordning själv med nya tapeter, färg eller skåpluckor om det behövs. Ny kyl, frys, spis och diskmaskin är också värdehöjande för din bostad. Du behöver inte skaffa de allra dyraste vitvarorna, huvudsaken är de är nya så lockar det köparen. Se framför allt till att ditt hus ser fräscht och välvårdat ut, en älskad bostad får oftast fler budgivare att intressera sig för det samtidigt som de också är beredda att betala lite mer om de slipper börja med att renovera det första de gör.

Byta mäklare

Ibland behöver det inte vara ditt eller bostadens fel. Mäklaren kanske inte har annonserat på rätt plats, eller överhuvudtaget, om visningar. Eller så har mäklaren varit dålig på att sälja huset och göra uppföljning på dem som gått på visningen. Ta dig ett snack med din mäklare och fråga ut honom eller henne. Försök få en uppfattning om vad mäklaren har gjort för att få bostaden sålt och se om det lever upp till dina förväntningar. Om inte, byt mäklare och hoppas på bättre lycka. När du byter mäklare ska du begära uppsägningsbekräftelse (skriftligt) och en lista på spekulanter som mäklaren visat bostaden för. Spekulantlistan ska lämnas till nästa mäklare så han vet att han inte kan få provision för dessa personer (det tillfaller fortfarande den avskedade mäklaren, även om han inte längre jobbar för dig).shutterstock_301466855