När bostaden ska säljas, är det första intrycket viktigt för att locka en potentiell köpare. Visa ett väl stajlat och snyggt hem, där köparen kan se potentialen i de utrymmen som finns och se hur de ska kunna sätta sin egna touch. För att lyckas med detta finns det några saker du ska tänka på innan du visar bostaden.clean-home

Renovera

För det första bör du se över om det finns ett behov av att renovera. En mindre ytlig renovering kan vara nödvändig och är det enkla saker som att byta ut trasig list och måla på lite fräsch färg på lister och väggar, så tar detta varken så mycket pengar eller tid i anspråk och kan i sin tur generera en större vinst vid din försäljning.

Homestaging

Genom att plocka undan personliga saker och möblera luftigt för att ge rymd till rummen, får du ett mer generellt tilltalande utrymme som lockar fler köpare. Kryddväxter och frukt placerad på köksbänkar är bra detaljer, liksom snittblommor och enstaka gröna växter som kan placeras på strategiska platser runt om i hemmet. Det får inte bli rörigt. Även homestaging kan man få professionell hjälp med.

Flyttstädning

Städningen är något man alltid ska tänka på. Genom att anlita en firma som gör flyttstädningen åt dig så kan du koncentrera dig på ditt nya hem. Dammråttor i hörnen och smutsiga fönster är inte direkt tilltalande detaljer, så en ordentlig städning är att rekommendera. Det går även att kolla upp med firman som ska utföra flyttstädningen om de kan åta sig att städa inför visning om man känner att tiden inte vill räcka till.