Det är inte ovanligt att man köper nya möbler vid flytt. Det kan vara så att de möbler som man tidigare haft inte passar in i det nya boendet. Men det kan också vara så att man vill förnya sig och skapa ett helt nytt hem med en annorlunda inredning än vad man haft tidigare.

Sälj dina gamla möbler

För att få plats med det nya så kan det finnas anledning att göra sig av med det gamla. Sälj dina gamla möbler så får du pengar att köpa nytt. Se till att försöka passa in din försäljning precis i samband med din flytt så slipper du dra med dig några av dina gamla möbler till ditt nya boende. Bestäm en dag då dina möbler finns att hämta för att det ska bli så smidigt som möjligt. Då den stora dagen är för flytt så kanske du har sålt bort allt det tunga som ska bäras som soffa, köksbord och annat.

Hitta nytt och spännande online

Det finns mycket att välja på och nätet är som vi alla vet en källa till mycket spännande. Försök att hitta något som kan passa in i ditt hem. Ha dock inte för bråttom utan känn efter vad som kan tänkas passa in i ditt nya boende. Du kan med fördel göra en så kallad moodboard där du lägger till saker som du känner skulle kunna passa in. Spara ner bilder lokalt på din dator, surfplatta eller mobil om du hittar något spännande som kan tänkas passa in.

Trender

Vilken inredningsstil gillar du? Gammalt eller nytt eller kanske en blandning av båda? I Trenden för 2020 ser vi mycket klimattänk inbakat i stilarna där de unika detaljerna såsom hantverk får ta plats. För att möblera mer miljömedvetet kan du gå igenom förråd och lådor, saker som du inte fått användning för tidigare men som kanske kan få en plats nu. Passa på att rensa och det du inte vill ha ger du bort till second hand eller säljer vidare. Lapptäcken är något vi kommer se mer av detta år, så hittar du ett sådant undanlagt kan de bli den perfekta inredningsdetaljen. Fråga gärna folk du står nära om de vill ge bort något de inte längre vill ha, kanske kan ni byta saker med varandra.