När du flyttar får inredningen och ljussättningen helt andra förutsättningar. Din inredning var uppbyggd efter rummen och ljuset som fanns i ditt gamla hem. Det nya har annan fönsterplacering, annan planlösning och står i en annan vinkel. Även storleken på rummen har en betydelse. Hur ska du göra för få dina saker att passa bra i det nya huset?

Bo först, ändra sen

Det första steget är att överleva flytten och byta boenden. Därefter ska du slappna av och packa upp. Gör inga större förändringar eller renoveringar förrän ni har bott in er. Du kommer att märka rytmen av huset, vilka vägar du tar för att komma från ena änden till den andra. Efter ett tag börjar ni inse vad som saknas och egenskaper som blir mer betydande än ni trodde. Inte förrän då kan ni börja fundera på den slutgiltiga inredningen och vilka delar av det gamla hemmet som inte längre passar.

LED-lampor

Surfa in på A-ljus och köp ett gäng LED-lampor i olika styrkor. Dina gamla armaturer duger fullgott i vilket hem som helst, men du kanske behöver en starkare hallampa än tidigare medan vardagsrumslampan nu behöver en dimbar LED-lampa. Testa att hänga den gamla kökslampan i tvättstugan eller hallampan i sovrummet, det kan också räcka som förnyelse och ger dig chansen att se skillnaden på att använda en stor eller liten lampa i rummet.

Byta stil?

Har du funderat på att byta inredningsstil i det nya hemmet? Kanske en annan favoritstil passar bättre här än i förra hemmet? Syna genom dina nuvarande saker och se vilka som fortfarande passar in. Ett soffbord går att passa in i de flesta stilarna, det handlar mer om hur du kombinerar soffbord med resten av inredningen för att locka fram en stil. Du kan istället ändra på detaljerna som står på bordet eller införskaffa en matta i andra färger. Försök att återbruka dina gamla möbler så mycket som möjligt, det är snällare mot miljö och plånbok.