Hur sover du bäst? Många av oss vill ha ett riktigt svalt sovrum för att sova gott om natten. Sängen och madrassen är till exempel viktig. En tyngre person behöver därför en annan typ av madrass än den som är lite lättare. Ju äldre vi blir desto viktigare är det att madrassen ger rätt stöd för kroppen.

Bäddutrustningen är en del av inredningen

Om du vill ha en ljus inredning i sovrummet passar det bra med vita eller naturfärgade bäddtextilier. Har du ett marint inslag kan blått och vitt vara fint. I barnens rum eller tonårsrummet vill du möjligen ha andra färger och mönster.

Sängkläder i ull

Fördelarna med ull i bra kvalitet är att det förutom att ge en varm känsla också stöter bort smuts och bakterier. Klicka här för att hitta bra ull. Ullens egenskaper gör att det är ett utmärkt material att använda till sängkläder. Förutom att ullen är behaglig, andas materialet och då fukten från kroppen transporteras bort, minskar risken för kvalster och allergier. Genom att ofta vädra dina sängkläder, håller du borta svampar och kvalster från sängen. Små barn som har svårt att reglera sin kroppstemperatur, mår bra av att sova i sängkläder av ull.