När du flyttar till ett nytt boende har du möjligheten att sätta din egen prägel på inredningen. Samtidigt kan det vara lätt att bli osäker på vad du ska fylla ytorna med. Har du dessutom flyttat till ett större hem är det en utmaning att få rummen att kännas mysiga och ombonade.

Satsa på att skapa en myshörna med mycket textilier, fluffiga mattor och kuddar, eftersom det ger en varm känsla. Du kan också skapa en intressant kontrast till det mjuka genom att bryta av med rustika inredningsdetaljer i till exempel gjutjärn. Extra inbjudande blir det med en eldstad eller ett par väl utvalda doftljus. En noga utvald arom bidrar till att höja stämningen i rummet.

Skapa intresse med stilleben

I fönster och på avställningsytor kan du skapa blickfång genom att gruppera några vackra böcker, tavlor, ljusstakar och andra dekorativa föremål. På så sätt skapar du en känsla av att ditt hem är designat med eftertanke.

Glöm inte bort belysningen i din nya bostad. Tänk på att inte bara fokusera på taklampor eftersom de bara ger ett allmänt ljus. Med en fönsterlampa eller annan riktad belysning skapar du en härlig atmosfär hemma. Letar du efter personliga lampor kan du förmodligen hitta något här.