Det finns hur mycket som helst att fixa inför en försäljning. Det sista du vill är ett helrenovera huset bara för att sälja det till någon annan. Istället kan du fixa några små saker som kan i slutändan göra stor skillnad. 

Fasaddekor

Gör något snyggt med fasaden så hemmet genast ser mer välkomnande ut. Du behöver inte måla om hela villan, istället kan du fokusera på detaljer och ljus. Byt ut siffran på väggen till en modernare och större variant. Fasaddekor kan liva upp en platt och vanlig fasad och göra att huset står ut jämfört med grannarnas. Lampor längst fasaden har samma verkan plus att det ger lite mer ljus på tomten under vintern. Dagens lampor drar nästan ingen el så det är knappast avskräckande för kommande ägare.

Måla över starka tapeter

Har du några tapeter som har starka, mörka eller är kraftigt mönstrande? Innan mäklaren tar kort för annonsen kan du måla över tapeterna med ljusa kulörer. Det är lättare att skapa en inredning som passar alla besökare och potentiella köpare om du har neutrala väggar. De som ser bilderna kan lätt se sig själva i hemmet och sina egna saker. Du behöver inte måla alla väggar vita, men se över dina tapet- och färgval och se om det är några som kanske bara du skulle uppskatta.

Mindre möbler

Vi har en tendens att packa in mycket möbler i hemmet. Det är mysigt och ska finnas en sittplats för alla. Men under en visning och fotografering är det bättre att skala ned inredningen och ta bort personliga ägodelar. Välj ut dina bästa möbler och inred mer nedskalat, ta bort plottriga prylar och använd gärna inredningskataloger som inspiration.