Medan man packar, märker man hur smutsigt det blir. Man måste städa väldigt noggrant när man ska byta bostad och plötsligt inser man hur längesedan det var man rengjorde ugnen eller torkade av dörrar och golvlister. 

Annat att tänka på

Under flytten har man tillräckligt att tänka på, man vill helst inte tänka på alla arbetstimmar man måste lägga ner på städningen när alla kartonger är färdigpackade. Se till så att allt annat med flytten löser sig på ett smidigt sätt. Precis vid flytten så finns det två hem att fokusera på och det kan vara skönt att bara få fokusera på sitt nya boende och få det som man önskar.

Nyttja RUT-avdraget

Använd lite av sparpengarna eller lev lite snålare under din sista månad i gamla bostaden, och anlita en firma som flyttstädar åt dig. Ett engångsuppdrag har man råd med. Efter nyår 2016 kommer reglerna för RUT-avdrag att förändras, men det påverkar inte dig som bara anlitar hemstädning under 25 000 kronor om året och skippar lyxartiklar såsom matlagning och poolstädning. Så du behöver inte vara rädd att flyttstädningen kommer att kosta mer efter årsskiftet.

Anlita städfirma

Firmor som Nox AB erbjuder engångsuppdrag till fast pris och det enda man behöver göra för att få en offert är att skicka in sina uppgifter. Du kan smidigt boka flyttstäd efter ditt eget schema och välja om du vill vara hemma under tiden de städer, eller om det känns bättre om de dyker upp när du är borta. Du väljer när du vill att städningen ska ske och vad som är mest praktiskt för dig och din familj.Vill man att städarna ska komma medan du är på jobbet, måste man ge dem en nyckel. De får så klart kvittera för nyckeln och sedan återlämna den efter uppdraget är klart. Och man behöver inte oroa sig för dyra och exklusiva saker: städfirman ska alltid vara försäkrad utifall det sker en olycka eller om något går sönder. De har också tystnadsplikt och får därmed inte berätta för andra vart du bor eller vad som finns i ditt hem. Dina dyrare föremål är därmed försäkrade och skyddade.